Prijava

Termoizolacijski sustavi - sedvič paneli -toplinska izolacija objekta-Isolationssysteme - Paneelen und Wärmeisolierung des Gebäudes

Paneelen und Wärmeisolierung des Gebäudes Markanović d.o.o. Paneelen und Wärmeisolierung des Gebäudes

Što su sendvič paneli?


Radi se o ugradbenim elementima s termoizolacijskim svojstvima za oblaganje krovova i zidova na građevinama. Sastoje se od unutrašnjeg i vanjskog lima. Metali koji se koriste za limove za proizvodnju sendvič panela uglavnom su pocinčani ili čelični limovi s nanesenim slojem boje , po želji, paneli se mogu proizvoditi i s površinom od plemenitog metala.

Zbog troškova i statičnih razloga daje se prednost primjeni pocinčanih čeličnih limova. Takvi ugradbeni elementi proizvode se u prešama ili u današnje vrijeme češće u kontinuiranim proizvodnim postrojenjima. Prostor između dva lima zapunjava poliuretanskom pjenom,običnom ili negorivom te po potrebi i mineralnom vunom. Područje primjene odnosi se na industrogradnju s jedne strane, odnosno gradnju industrijskih hala te hladnjača s druge strane i niskoenergetskih objekata u raznim primjenama. U sektoru gradnje razlikujemo PU-pjenaste panele te one s punjenjem od mineralne vune, koji se primjenjuju posebice u području zaštite odpožara. U novije vrijeme umjesto mineralne vune koriste se posebno stvorena kemijska pjena koja ima negoriva svojstva.

Pogodnija je od vune iz nekoliko razloga :
1.Puno jeftiniji proizvod u kupnji
2.Jeftinija montaža
3.Lakši proizvod koji automatski stvara manje opterećenje na konstrukciju
4.Potrebna osjetno manja nosiva konstrukcija što još dodatno smanjuje troškove gradnje

U gradnji panele dijelimo na krovne i fasadne . A fasadne još dijelimo i na hladioničke .Koji se upotrebljavaju za oblaganje hladnjača . Fasdni paneli po tipu ugradnje mogu biti sa skrivrnim spojem ,gdje se ne vidi vijak i tip gdje se vidi vijak , taj je nešto jeftiniji. Toplinska izolacija zgrada smanjuje toplinske gubitke zimi, pregrijavanje prostora ljeti, te štiti nosivu konstrukciju od vanjskih uvjeta i jakih temperaturnih naprezanja. Toplinski izolirana zgrada je ugodnija, produžuje joj se životni vijek i doprinosi zaštiti okoliša. Toplinski gubici kroz građevni element ovise o sastavu elementa, orijentaciji i koeficijentu toplinske vodljivosti λ. Što je koeficijent prolaska topline U manji, to je toplinska zaštita zgrade bolja. [1] Na toplinsku zaštitu utječu debljina sloja toplinske izolacije i koeficijent toplinske vodljivost materijala λ (W/mK). Ponuda toplinsko izolacijskih materijala na tržištu je raznolika, a možemo ih podijeliti na anorganske i organske materijale. Od anorganskih materijala najviše se koriste kamena i staklena vuna, dok je među organskim materijalima najpopularniji ekspandirani polistiren ili stiropor. Većina uobičajenih toplinsko izolacijskih materijala ima koeficijent toplinske vodljivost k = 0,030-0,045 W/mK, pa potrebna debljina za koeficijent prolaska topline U = 0,40 W/m2K iznosi 8-11 cm. Kod toplinske izolacije ne smijemo zanemariti ulogu materijala od kojih neki već imaju vrlo visoke toplinske karakterisitke kao što su porozirana termo opeka i probeton. Ti materijali zamjenjuju od 8-25 cm toplinske izolacije ovisno o debljini zida.

Za detaljne informacije i ponudu obratite se na mail adresu ili nas kontaktirajte na broj telefona.

 Termoizolacijski sustavi

Pogodonst panela u odnosu na druge proizvode je što se kod gradnje mogu ugrađivati i do 15 m dužine i duže ali to već komplicira ,transprt,montažu i poskupljuje gradnju.

Termoizolacijski sustavi

Primjer vertikalne montaže sendvič panela.

 

Termoizolacijski sustavi

Panele većih dimenzija uobičajeno je montirati pomoću strojeva.

 Termoizolacijski sustavi

Na krovu se nalaze paneli od poliuretana preko kojih se krovne vode odvode u izolirani nehrđajući žlijeb velikih dimenzija.Iznad žlijeba postavlja se trapetni lim koji premošćuje spoj krova i fasade .

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 17 Travanj 2014 09:13
Markanović

Internetska stranica: www.markanovic.hr/

1 komentar

 • Nikola
  Nikola Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 13:00 Link komentara

  Pozdrav!
  Trebala bi mi adaptacija starog krovišta na obiteljskoj kući visine cca 7-8 m.
  Sad je gore crijep ispod kojeg su samo letve. Mislim da je nosiva konstrukcija dobra, kao i letve. Znači, trebalo bi skinuti crijep i umjesto njega staviti sendvič panele deb. 5cm. Krov je sa dva pera,a jedno pero je veličine 7,5 x 10 m.
  Stavio bih i pet krovnih prozora.
  Ako treba još kakva info, možemo se čuti na
  095/9083340
  Koliko bi to otprilike koštalo sa svim materijalom ili možda ako nemožete vi kupiti materijal, koliko bi bile ruke?

  Hvala, možemo se čuti kad imate vremena...

Molim prijavite se ako želite komentarati

Prijava or Registracija

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.