Prijava

Gerard na Ytong podlozi sa termo top izolacijom

Ovdje sa radi o krovu koji ima za podlogu Ytong blokove.Prva faza je postavljanje građevinske folije ili najlona , po kojem se stavljaju na rubove krova drveni okviri u koje se stavlja tvrda kamena vuna.

Ovdje se radi o proizvodu pod nazivom Termo top , i na ovome mjestu je išao u dva sloja po 5 cm.

Ovo je druga faza

Ovo je druga faza u kojoj se preko početnog drvenog okvira stavlja mala okapnica a onda preko okapnice i i cijele vune ide paropropusna folija.

8
Ovo je treća faza u kojoj se preko paropropusne folije stavljaju drvene gredice 5x 8cm koje imaju svrhu držanja vune i služe za cirkulaciju zraka .Zračni prostor koji se ostavlja služi za strujanje zraka ispod pokrova i ujedno sprečava bilo kakav kondenzat a djelomično služi i kao toplinski izolator isto kao i kod ventiliranih fasada.Preko gredica se postavljaju letve 4x4 za Gerard pokrov na potreban razmak koji mora biti točan u milimitar , zbog hoda pokrova .Kod ovog krova je specifično što su se gredice ili štafle morale navojnim šipkama i obostranim maticima pričvršćivati za pokrov , pošto se u ytong nismo mogli sidriti.

5

Četvrta faza je postavljanje pokrova tip Gerard "Mediteran" . Ova vrsta pokrova je specifična jer se montira od vrha prama dolje za razliku od drugih pokrova koji idu od početka prema sljemenu.

2

U ovoj fazi je vidljiv detalj spoja Gerarda sa falcanim pokrovom tip "Prefa" od aluminijskog lima . Ispod lima je isto postavljena termo top vuna i folija.

Gerard

gerard

Markanović

Internetska stranica: www.markanovic.hr/
Molim prijavite se ako želite komentarati

Prijava or Registracija

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.